Winterfair

Steyl koestert op diverse manieren haar religieus erfgoed, waaraan het kloosterdorp mede haar identiteit ontleent. In het pallet aan activiteiten ontbreekt echter juist in een periode die voor het katholieke geloof van groot belang is een publieksevenement: de kerstperiode.

Stichting Forgiveness Museum wil daar in 2022 verandering in brengen door een Winterfair te organiseren. De Winterfair is méér dan sec een kerstmarkt en heeft als doel om meer mensen kennis te laten maken met het verleden en heden van Steyl, en om mensen samen te brengen rondom activiteiten die passen in de periode vlak voor en vlak na Kerstmis.

Het is geen religieus evenement, in de zin dat het is gekoppeld aan een bepaald geloof. Steyl staat open voor alle mensen van alle geloven en dat geldt voor de Winterfair ook. Omdat Kerstmis ook een periode van bezinning en vergeving is, heeft het Forgiveness Museum het initiatief genomen om een Winterfair te organiseren.

Uitgangspunt is dat de Winterfair een terugkerend event wordt, dat jaarlijks in de periode vlak voor en na Kerstmis gaat plaatsvinden in Steyl.

Klik op de afbeeldingen hieronder om deze vergroot weer te geven.